KP: Tri pokušaja ilegalnog prelaska i dve krađe 

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

U toku jučerašnjeg dana kosovska policija je zabelezila tri pokušaja ilegalnog prelaska u Kamenici i Gnjilanu i dva slučaja krađe u Severnoj Mitrovici.

Policija je u opštini Kamenica, na kontrolnom punktu, u prepodnevnim časovima zaustavila kombi kojim je upravljao osumnjičeni muškarac, državljanin Srbije.

Tokom kontrole pronađena je oprema sa dva prateća dela za koja osumnjičeni nije imao dokumenta, saopšteno je iz policije bez preciziranja o kakvoj opremi je reč.

Na osnovu naloga tužioca roba je poslata na carinski terminal, a osumnjučeni je pušten na slobodu.

Nešto kasnije u opštini Gnjilane, zaustavljeni su minibus i još jedno vozilo kojima su upravljali državljani Srbije, pod sumnjom da su ilegalno ušli na teritoriju Kosova, navode iz policije.

Uz konsultacije sa tužiocem slučaj je pokrenut, a osumnjičenima su privremeno oduzeta lična dokumenta nakon čega su pušteni.

Juče su registrovana dva slučaja krađe u Severnoj Mitrovici.

Muškarac sa Kosova prijavio je policiji da su nepoznate osobe u ranim jutarnjim satima u sredu provalile u njegov lokal i ukrale nekoliko kutija cigareta i novac u gotovini.

Drugi slučaj krađe prijavljen je u noći između utorka i srede. Prijavljeno je da su da su nepoznate osobe provalile u njegovu kancelariju i ukrale dva mobilna telefona.

Oba slučaja se dalje istražuju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.