KP: Strožija kontrola saobraćaja, apel vozačima da poštuju pravila

Policija KBC
Foto: KoSSev

Strožije mere biće preduzete prema svim učesnicima u saobraćaju koji krše pravila – oglasila se Kosovska policija, nakon što se u prethodnom periodu dogodio veći broj saobraćajnih nesreća, među kojima i one sa smrtnim ishodom.

Prema statističkim podacima Kosovske policije, u periodu januar-maj ove godine se dogodilo ukupno 7.645 saobraćajnih nezgoda, od kojih su 37 sa fatalnim ishodom, i u kojima su 42 osobe preminule.

Podaci pokazuju i da su se u istom periodu dogodile 2.753 saobraćajne nezgode u kojima su registrovane povrede. Ukupno 5.419 ljudi je povređeno.

Takođe, policija je registrovala i 4.855 nezgoda sa pričinjenom materijalnom štetom.

Kosovska policija uputila je apel učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i znakove, kao i da se u vožnji ophode u skladu sa atmosferskim uslovima.

Istovremeno, upozorava da će se kaznene mere primenjivati na sve koji krše pravila u saobraćaju.

„Kosovska policija će svim učesnicima u saobraćaju, a posebno vozačima koji krše zakone o saobraćaju i propise, izricati kaznene mere, bez tolerancije, a prema važećim zakonima“, poručuju iz KP.

Kada je reč o kaznama, policija je, prema poslednjim podacima, u roku od 24 sata izrekla 1.184, odnosno 167.304 ukupno od početka godine.

Policija saopštava da su operativnim planiranjem predviđene i dodatne aktivnosti, kako bi se sprečile nezgode, a samim tim i povećala bezbednost u saobraćaju.

Ujedno, za danas je najavljena konferenciju za štampu, posvećena upravo bezbednosti u drumskom saobraćaju.

Podsetimo, na Kosovu je u poslednjih nekoliko dana zabeleženo više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Među njima je i ona koja se dogodila u nedelju kod Uroševca, kada su četiri osobe preminule.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.