Još jedna akcija KP zbog krijumčarenja migranata i falsifikovanja dokumenata, dvoje uhapšeno

Hapšenje policija

Pripadnici Kosovske policije izršili su danas pretres na dve lokacije – u Đakovici i Suvoj Reci, i pritom uhapsili dve osobe osumnjičene za umešanost u krijumčarenje migranata i falsifikovanje dokumenata.

Pretres koji je doveo do hapšenja izvršila je kosovska granična policija regiona Zapad. Akciji je prethodila istraga, ali i nalog prevosudnih vlasti.

Tokom pretresa lokacija pronađeni su i materijalni dokazi koji su potom oduzeti.

Zaplenjeni su – jedan gasni pištolj „Ekol“ kalibra 9 mm sa municijom, vojni nož, dve kape sa amblemom KP, jedan mobilni telefon, vozilo marke BMW X5 i jedan računar sa skeniranim dokumentima, navode iz policije.

Jednom od osumnjičenih određeno je 48-časovno zadržavanje, a drugi je pušten nakon što je ispitan.

Iz policije poručuju da istragu nastavlja da sprovodi istražna jedinica Uprave granične policije „Zapad“, u Đakovici.

Pre samo dva dana na Kosovu je uhapšeno čak 20 osoba umešanih u izvršenje krivičnog dela „krijumčarenje migranata“, od kojih je najviše sa Kosova, ali je bilo i državljana Iraka, Palestine i Sirije.

Pre deset dana takođe je granična policija regiona zapad sprovela akciju usmerenu ka pronalasku osumnjičenih za krijumčarenje migranata. Hapšenja nije bilo, ali je zato zaplenjeno 36 kosovskih pasoša, srednjoškolska diploma, 22 fotografije 6 različitih ljudi i dokaz o bankarskoj transakciji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.