KP se pohvalila zaplenom lekova, električne instalacije i 75 lovačkih patrona iz Srbije

Pogranična policija omela je danas popodne prebacivanje lekova i električnih instalacija iz Srbije preko prelaza Mučibaba za Ranilug, a preko prelaza Bela Zemlja, pohvalila se zaplenom 75 patrona za lovačku pušku i kasnijom zaplenom iste u kući tokom pretresa.

Policija je u Ranilugu ispred jedne napuštene kuće, kako se navodi u saopštenju, pronašla traktor sa robom iz Srbije. U pitanju su bili lekovi i električne instalacije koji su bili utovareni na prikolicu. Zatekli su i jednu osobu koja je imala nadzor nad napuštenom kućom i pokrenuli postupak za šverc pred Osnovnim tužilaštvom u Gnjilanu.

U drugom slučaju, na prelazu Bela Zemlja, skoro istovremeno, privedena su dva lica zbog 75 patrona lovačke puške kalibra 12/70, za koje vozač (rođen 1999, na Kosovu) vozila sa KS tablicama koje je stizalo iz pravca centralne Srbije, nije imao dozvolu, a navodno je kazao da nema šta da prijavi.

Tokom kasnijeg pretresa u njegovoj kući, pronađena je i zaplenjena lovačka puška, 47 patrona i bajonet. Saslušan je drugoosumnjičeni A.S.(rođen 1972. na Kosovu takođe), a zbog, kako navodi policija, umešanosti u krivično delo koje se isto stavlja obojici na teret: „Uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja municije ili eksploziva“.

Ipak, odlukom tužioca, predmet ide kroz redovan postupak.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.