KP potvrdila krađu u Babinom Mostu: Ukradeno 1.050 evra

Опљачкана кућа у Бабином Мосту - 1Foto: Kancelarija za KiM

Tokom jučerašnjeg dana opljačkana je porodična kuća Staniše Stanojevića, u selu Babin Most, u opštini Obilić, javila je Kancelarija za KiM, a iste navode, uz podatak da je ukradeno 1.050 evra, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev.

U kući porodice Stanojević živi šestočlana porodica, domaćin Staniša sa suprugom, ćerkom, dva sina i snajom, navode iz Kancelarije.

Precizirali su da je u trenutku kada se pljačka dogodila, porodica radila u polju, a po povratku zatekla premetačinu u kući i uočila da je ukradena određena količina novca.

„O ovom incidentu obavestili su Kosovsku policiju, ali ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju“, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija poručuje da je Babin Most „poznat po najučestalijim napadima na Srbe“, a da je incident uneo nemir porodici Stanojević i srpskom stanovništvu u selu.

Istakli su da je ovo 66. incident od početka godine koji se dogodio na KiM, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole.

Kancelarija će o krađi obavestiti međunarodne predstavnike, sa druge strane, od nadležnih organa zahteva da hitno reaguju, rasvetle sve incidente i počinioce izvedu pred lice pravde.

Da se krađa dogodila u Babinom Mostu, za KoSSev je potvrđeno iz policijske stanice u Obiliću.

Komandir stanice, kapetan Sejdi Zećiri (Zeqiri), saopštio je da je slučaj prijavljen juče oko 23.00, a da je prema rečima žalioca, ukradeno 1.050 evra – novac koji se nalazio u spavaćoj sobi.

Iz policije poručuju da su vrata kuće bila otključana, te da se može zaključiti da nije došlo do nasilnog ulaska.

Slučaj je usled toga klasifikovan kao „obična krađa“.

„Na osnovu preliminarne istrage kao i informacija koje posedujemo, ne radi se o razbojništvu ili razbojničkoj krađi, već o običnoj krađi“, poručio je Zećiri.

Na slučaju rade dva istražitelja i on se tretira kao prioritetan. Precizirali su da sarađuju sa nekoliko svedoka koji žive u Babinom Mostu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.