Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je da to da li će Svetozar Marović biti izručen Crnoj Gori zavisi od ishoda postupka pred nadležnim sudovima u Srbiji, prenosi Tanjug. Vulin je to rekao povodom najnovijeg zahteva predsednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića, da se Marović izruči. Vulin je ukazao da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da prežive i ne smeju da dopuste da se o njima odlučuje bez njih, dodajući da bi Bečić to znao da je bar jednom obišao Srbe na prostoru KiM. On je ocenio da Bečić ne razume da politika nije razgovor, kako je naveo, o modi s Boškom Jakovljevićem, već javna delatnost, u kojoj se svađate i mirite, ali se okupljate oko ideja i principa. Bečić je, takođe, pozvao vlasti u Srbiji da izruče, kako je rekao, osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozarara Marovića.

A pitanje i zahtev su vrlo prosti: Zašto ne izručite šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića? I tačka. Odgovor je isto vrlo prost: Jer je naš drug i saborac i jer radimo isto što je i on. I tačka.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je da je pre pandemije koronavirusa, imao nekoliko sastanaka sa policijom u vezi sa problema organizovanja žurki za maloletnike gde je tražio da se naprave zajedničke inspekcije kako bi neki od splavova, gde se to dešava, bili zatvoreni a organizatori kažnjeni. Goran Vesić je istakao da je „javna tajna“ da se u Beogradu organizuju žurke za maloletnike kao i to da oni imaju mogućnost da za male pare piju koliko god mogu sa tim da se toči alkohol sumnjivog kvaliteta. Najavio je da će organizovati sastanak sa predstavnicima gimnazijalaca koji su mi već ukazivali na taj problem i onda ćemo, kaže zamenik gradonačelnika, napraviti zajedničku akciju sa gradskom policijom kako da rešimo problem žurki za maloletnike.Podsetimo, u Nacionalni centar za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije, u noći između 23. i 24. juna, primljeno je 14 maloletnika zbog pijanstva. Maloletnici su posle ukazane pomoći, navodi VMA, otpušteni kući u dobrom opštem stanju.

On je izjavio da je sastančio sa policijom o maloletničkim žurkama još pre pandemije. Smislio je i plan da organizatore pokažnjava a splavove pozatvara, isto još pre pandemije. Sada nam kaže da je to “javna tajna” u smislu da je sa svime dobro upoznat, jer je vredan i pametan, i to da maloletnici piju za male pare i da je alkohol sumnjivog kvaliteta. E on će sada organizovati akciju sa policijom i sastanke sa gimnazijalcima?!? Sada, kada se 14 maloletnika već otrovalo? Gde si do sada bio majstore?Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.