KP o ubistvu Ivanovića: Ispitano više svedoka, informacije stigle i putem "sigurnih kanala"

Kosovska policija je u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića ispitala više svedoka. Informacije su dostavljene i putem "sigurnih kanala komunikacije" (telefona, mejl adrese i društvenih mreža) koje je KP prethodno objavila za ovaj slučaj. Policija je došla do informacija na "lokalnom i međunarodnom nivou o vlasniku/odnosno posedovaocu" vozila za koje se veruje da je povezano sa ubistvom. Korišćeno je oružje kalibra 9X19 milimetara sa, veruje se, prigušivačem. Čeka se konačni izveštaj obdukcije – najnoviji su detalji istrage Ivanovićevog ubistva, upravo je saopštila Kosovska policija.

Navode i da su preuzeli snimke nadzornih kamera, kao i "druge materijalne dokaze", a da su paralelno sa istragom "preduzete mere kako bi se povećala bezbednost", odnosno da je povećano je prisustvo policije na "nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osetljive kako bi se sprečio bilo kakav incident". 

"Kosovska policija dalje zahteva saradnju svih građana i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene putem objavljenih kanala komunikacije," dodaje se u saopštenju. 

"Istražni tim sastavljen od specijalizovanih službenika za ovaj slučaj, uključujući i službenike za istragu teških krivičnih dela, ekipe Glavne forenzike, IT forenzike, obaveštajne službenike, Direkcije za međunarodnu saradnju – maksimalno su angažovani u obradi svih podataka u vezi sa ovim slučajem," zaključuje se. 

Podsetimo, KP je juče ponudila nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva Ivanovića, dostavljajući medijima i brojeve telefona, imejl adrese za besplatne pozive, istovremeno garantujući anonimnost licima koja informacije i dostave. 

Oliver Ivanović ubijen je juče ujutru ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Reakcije na ubistvo su brojne. Detaljnije čitajte na našoj tematskoj stranici "Ubistvo Olivera Ivanovića"Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.