KP o obijanju škole u Boscu: Priveden maloletnik – osumnjičen za oštećenje imovine, ali i za krađu u ambulanti

Policija kossev kosovska policija KP
FOTO: KoSSev

Kosovska policija privela je danas maloletnu osobu osumnjičenu za oštećenje imovine, odnosno pokušaj paljevine u školi u Boscu. Potvrda stiže nakon što je sinoć Kancelarija za KiM izašla upravo sa istim navodima i očekivanjem da će počinioci biti otkriveni. Policija, međutim, ovoj osobi stavlja na teret i krađu u ambulanti u istom selu.

Kancelarija za KiM saopštila je sinoć da su nepoznate osobe obile izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u naselju Bosce u opštini Kosovska Kamenica, te da su pokušale da izazovu požar pomoću plinske boce.

Povodom navoda Kancelarije za KiM, KoSSev portal se upitom za više detalja takođe sinoć obratili Kosovskoj policiji. Međutim, odgovor nije stigao.

Policija se, sa druge strane, u popodnevnim satima oglasila na svom Fejsbuk profilu.

Oni navode da im je juče direktor škole u ​​selu Bosce prijavio da su nepoznate osobe upale u školu i navodno „zapalile“ plinsku bocu.

Preciziraju da su zapaljene zavese, ali i da se vatra nije proširila.

Ujedno navode i da je juče oko 17.00 časova policijskoj stanici u Kamenici prijavljeno da su nepoznate osobe oštetile vrata ambulante porodične medicine ogranka Kamenice u selu Bosce.

Pričinjena je materijalna šteta, a ujedno su ukradene „neke sitnice“, navode iz policije bez preciziranja koje su to „sitnice“ u pitanju.

U saopštenju se dodaje da je istražna jedinica policijske stanice u Kamenici danas uspela da pronađe i uhapsi maloletnog Roma sa Kosova, rođenog 2009. godine, za kojeg navode da je osumnjičeni.

On je ispitan u skladu sa zakonskom procedurom, poručili su.

Policija je slučaj klasifikovala kao „teška krađa“ i „oštećenje imovine“. Postupak je pokrenut, a maloletnik je pušten.

Pročitajte još:

Kancelarija za KiM: Obijena osnovna škola u Kosovskoj Kamenici; Izostao odgovor KPPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.