Kancelarija za KiM: Obijena osnovna škola u Kosovskoj Kamenici; Izostao odgovor KP

FOTO: Kancelarija za Kim

Nepoznate osobe noćas su obile izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u naselju Bosce u opštini Kosovska Kamenica, saopštila je sinoć Kancelrija za KiM. Za više detalja o ovom slučaju obratili smo se Kosovskoj policiji, koja do objavljivanja ove vesti nije odgovorila.

Osim što je škola obijena, tvrde iz Kancelarije, ove iste osobe pokušale su i da u njoj izazovu požar i to uz pomoć plinske boce.

Zbog toga je na licu mesta sinoć bila Vatrogasna jedinica, ali i Kosovska policija koja je navodno izvršila uviđaj.

„Kancelarija za KiM očekuje da izgrednici budu otkriveni i sankcionisani“, istakli su u saopštenju.

„Ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na KiM i udara na naše najmlađe, što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena“.

Povodom navoda Kancelarije za KiM, upitom smo se za više detalja sinoć obratili Kosovskoj policiji. Međutim, sve do objavljivanja ove vesti, odgovor nam nije stigao.

FOTO: Kancelarija za KiM


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.