KP: Nepoznato ko je pucao na Albanca kod prelaza

šuma drveće

Nepoznata lica pucala su juče iz vatrenog oružja i pritom ranila kosovskog Albanca „dok je bio u šumi u blizini prelaza između Kosova i Srbije kod Kamenice“, javila je ovog jutra Kosovska policija. Srpski MUP juče je saopštio da su uhapšena dva lica iz okoline Kosovske Kamenice zbog sumnje da su šumokradice, bez navoda o pucnjavi i ranjavanju, dok su kosovski mediji, sa druge strane, izvestili da je „srpska policija teško ranila 34-godišnjeg Albanca“ – šumara iz sela Grbac u Medveđi.

Kosovska policija saopštila je da je juče u blizini prelaza kod Kamenice došlo do ranjavanja kosovskog Albanca.

Navode da su počinioci ovog krivičnog dela za sada nepoznati, te da je žrtva ubrzo primljena u bolnicu u Gnjilanu, kao i da je potom prebačena na Univerzitetski klinički centar u Prištini.

Slučaj je otvoren i dalje se istražuje.

Podsetimo, juče je srpski MUP saopštio da su uhapšena dva lica N.K. i N.K. iz okoline Kosovske Kamenice zbog sumnje da su u više navrata tokom 2018. i 2019. godine, na mestu zvanom Radevačka česma u ataru sela Lipovica, bespravno sekli šumu.

U saopštenju, međutim, nema informacija o eventualnom opiranju hapšenju, etničkoj pripadnosti osumnjičenih ili da je došlo do bilo kakvog sukoba sa osumnjičenima.

U kosovskim medijima, sa druge strane, potom se pojavila informacija da je srpska policija navodno teško ranila 34-godišnjeg Albanca – šumara, M.M. koji je iz bolnice u Gnjilanu prebačen u prištinski KBC.

Pojedini kosovski mediji preneli su i izjavu brata povređenog mladića, koji je za navedeni incident direktno okrivio srpsku policiju navodeći da su mu pripadnici srpskog MUP-a prišli dok je „radio na svojoj zemlji i obrađivao drvo“ i sa „7-8 metara pucali na njega“.

Pročitajte još:

MUP: Hapšenja zbog krađe šume; Kosovski mediji: Srpska policija ranila Albanca

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.