MUP: Hapšenja zbog krađe šume; Kosovski mediji: Srpska policija ranila Albanca

šuma drveće

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su N. K. (40) i N. K. (36) iz okoline Kosovske Kamenice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela šumska krađa, saopštio je danas MUP. Međutim, večeras se u kosovskim, ali i delu srpskih medija pojavila i informacija o navodnom ranjavanju mladića iz Kamenice od strane srpske policije.

Kako se navodi u saopštenju srpskog MUP-a sumnja se da su N.K. i N.K. u više navrata tokom 2018. i 2019. godine, na mestu zvanom Radevačka česma u ataru sela Lipovica, bespravno posekli oko 250 bukovih stabala, nanevši time materijalnu štetu preduzeću „Srbijašume“ procenjuje se na oko 4.390.000 dinara.

U saopštenju međutim nema informacija o eventualnom opiranju hapšenju, etničkoj pripadnosti osumnjičenih ili da je došlo do bilo kakvog sukoba sa osumnjičenima.

S druge strane, u kosovskim medijima se večeras pojavila informacija da je navodno srpska policija teško ranila 34-godišnjeg Albanca M.M. koji je iz bolnice u Gnjilanu prebačen u prištinski KBC.

Kako tvrdi Fljorim Sahiti (Florim Sahiti), odbornik u opštini Medveđa, M.M. je iz sela Grbac u Medveđi, a bio je zaposlen kao šumar.

Da su primili pacijenta upucana sa dva metka potvrdio je i Ejup Govori iz prištinskog KBC koji je za KTV rekao da je mladić iz Medveđe, ali da živi u Kamenici.

Slično, za KTV je dao izjavu i Ismet Hašani, portparol Kosovske policije za region Gnjilana, koji navodi da je mladić povrede zadobio u selu Šahić u Kamenici, u blizini granične oblasti sa Srbijom.

Najzad, za KTV je govorio i brat povređenog mladića, i on za incident okrivljuje srpsku policiju navodeći da je njegov brat upucan danas oko 15 časova i to dok je radio na svojoj zemlji obrađujući drvo.

„Policija je prišla na 7-8 metara i pucala. Nosili su srpsku uniformu“, naveo je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.