KP: „Napad na službeno lice, pretnja, ilegalan prelazak granice i posedovanje oružja bez dozvole“

KP policija
Foto: KoSSev

„Napad na službeno lice, teška krađa, ilegalan prelazak granice, posedovanje oružja bez dozvole“, obeležili su jučerašnji dan kako u srpskim sredinama na Severu, tako i na jugu, saopšteno je u 24-časovnom izveštaju Kosovske policije.

Juče je u Severnoj Mitrovici, nešto posle podneva, zabeležen slučaj pretnje. Muškarac srpske nacionalnosti pretio je ženi, takođe srpske nacionalnosti, na njenom radnom mestu. Policija je ovaj slučaj kvalifikovala kao napad na službeno lice. Osumnjičeni muškarac je poslat u pritvor.

Kosovskoj policiji prijavljena je teška krađa posle ponoći između utorka i srede, u selu Banov Do, u opštini Zvečan. Oštećeni Srbin prijavio je da su mu nepoznata razbila ulazna vrata i provalila u kuću, i tom prilikom odneli veću količina novca i jedan par cipela. U saopštenju nije precizirano koja količina novca je u pitanju.

Sa druge strane, u Leposaviću, jedinica Kosovske policije privela je osobu srpske nacionalnosti, nakon što je isti ilegalno ušao na Kosovo. Nakon kontrole kod osumnjičenog je pronađena krijumčarena prehrambrena roba, dalje se navodi u policijskom izveštaju. Slučaj se dalje istražuje.

U selu Korminjane u opštini Ranilug, uhapšen je Srbin koji se sumnjiči za posedovanje oružja bez dozvole, saopštila je Kosovska policija. Prilikom pretresa njegove kuće, pronađeno je i zaplenjeno vatreno oružje AK-47 sa osam (8) patrona, gasni pištolj i gumeni štap (pendrek). Osumnjičenom je određen pritvor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.