KP nakon incidenta u Gračanici: Osumnjičeni pucao u vazduh, pa se predao

gračanica
FOTO: RTV Kim

U subotu odmah nakon ponoći u Gračanici je registrovan slučaj – upotreba oružja ili opasnog oruđa, kada je jedna osoba pucala iz pištolja u vazduh.

U policijskom izveštaju koji je danas dostavljen medijima navodi se da su dve osobe sa Kosova koje su putovale automobilom prijavile policiji da je treća osoba u drugom automobilu u više navrata pucala iz pištolja u vazduh.

U saopštenju se precizira da je policijska jedinca izašla na lice mesta, te da su pronašli dve čaure.

Naznačeno je da se osumnjičeni muškarac sam predao policiji, odnosno otišao u policijsku stanicu, gde je i ispitan, a potom i pušten.

Slučaj je otvoren i klasifikovan kao upotreba oružja ili opasnog oruđa.

Navodi o pucnjavi u Gračanici prvo su objavljeni na društvenim mrežama, a potom su pojedini mediji izvestili da se slučaj dogodio u blizini spomenika Milošu Obiliću na konju.

U međuvremenu je stigla i potvrda iz policije u Gračanici da je privedena osoba koja je pucala iz automobila u pokretu.

„U pitanju je Albanac od tridesetak godina iz okoline Gračanice koji je bio pod dejstvom alkohola. Protiv njega je pokrenuta prijava i procedura je u toku“, izjavio je komandir policije u Gračanici Bratislav Trajković, a preneo RTV Kim.

Juče se oglasila i gradonačelnica Gračanice, Ljiljana Šubarić.

Navodeći da nije bilo povređenih, ocenila je da je reč o pokušaju zastrašivanja koji je sve ozbilno uznemirio.

„Oštro osuđujem ovakve akte i pozivam nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se poslala jasna poruka da ovako nešto neće biti moguće u Gračanici“, navela je Šubarić u objavi na Fejsbuku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.