KP, EULEX, KFOR i OEBS zaduženi za bezbednost kosovskih izbora u nedelju

Kosovska policija, EULEX, KFOR i OEBS, pažljivo planiraju i koordinišu bezbednosne mere za kosovske parlamentarne izbore koji će se održati u nedelju, 8. juna, saopšteno je iz EULEX-a.  
 
Kosovska policija će u nedelju obezbeđivati biračka mesta, uz vidljivu podršku EULEX-a, kao i KFOR-a. 
 
"Kosovska policija kao prva instanca reagovanja, biće prisutna ispred biračkih i drugih ključnih oblasti uz, vidljivu podršku EULEX-a, kao druge instanca reagovanja i KFOR-a, kao treće instance reagovanja," navodi se u saopštenju EULEX-a. 
 
U saopštenju se još dodaje da su EULEX i KFOR spremni da podrže Kosovsku policiju u slučaju ugrožavanja bezbednosti glasača, članova komisija, pomagača i posmatrača. 
 
"EULEX i KFOR su spremni da podrže KP i odmah intervenišu ukoliko je izborni proces na bilo koji način pod pretnjom, ili ako bude ugrožena bezbednost ljudi na biračkim mestima, članova komisije na biračkim mestima, pomagača ili posmatrača na izborima," saopštio je EULEX i dodao da je saradnja i koordinacija između Kosovske policije, EULEX-a, KFOR-a i OEBS-a, i dalje odlična.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.