KP: Dva pokušaja krijumčarenja i ilegalnog prelaska

Kosovska policija ILUSTRACIJA
Foto: KoSSev

Kosovska policija tokom proteklog dana sprečila je krijumčarenje pečurki i drva za ogrev iz centralne Srbije. Policija je u Leposaviću zabeležila i pokušaj ilegalnog prelaska, navodi se u 24-časovnom izveštaju KP. 

U selu Ugljare u opštini Gjilane, juče u jutarnjim satima, Albanac, državljanin Srbije zadržan je u policijskoj stanici, nakon što je policija u njegovom vozilu pronašla 600 kg svežih pečurki.

Za pronađenu robu, osumnjičeni nije imao odgovarajuću dokumentaciju, a policija, kako se navodi, sumnja da je nelegalno dovežena iz Srbije.

Odlukom tužioca roba je oduzeta i predata carini, dok je osumnjičeni pušten i slučaj ide u redovnu proceduru.

U istom vremenskom periodu, u opštini Podujevo, muškarac sa Kosova takođe je zadržan u policijskoj stanici, nakon što su na njegovom traktoru službenici policije pronašli tovar od oko 3 m3 drva.

Kako se navodi, sumnja se da su drva dopremljena takođe iz Srbije.

Odlukom tužioca, drva i traktor su oduzeti i poslati na carinski terminal, dok je osumnjičeni pušten i slučaj ide u redovnu proceduru.

Nešto kasnije u Leposaviću, Bosanac, državljanin Srbije, uhapšen je, jer je u prikolici nameravao da ilegalno uđe u centralnu Srbiju.

Odlukom tužioca vozilo je oduzeto, a osumnjičeni muškarac je priveden.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.