KP demantuje beogradske medije: U operaciji učestvuju samo pripadnici policije

FOTO: KoSSev

U operaciji koja se sprovodi širom Kosova, kao i na Severu, učestvuju samo službenici policije, oglasili su se iz KP nakon što je više beogradskih medija izvestilo o tome da su juče na Jarinju viđeni pripadnici KBS-a.

„Kosovska policija kao institucija za sprovođenje zakona, na osnovu svojih zakonskih i ustavnih dužnosti i ovlašćenja, posvećena je održavanju reda, garantovanju javne bezbednosti i, između ostalog, upravljanju i kontroli graničnog saobraćaja na nacionalnom nivou“, naveli su sinoć iz Kosovske policije.

Kako dodaju, s ciljem izvršavanja policijskih zadataka u određenim operacijama, vrši se neophodno operativno planiranje, uključujući i planiranje ljudskih resursa i logistike, a u zavisnosti od prirode operativnih potreba.

U saopštenju navode da su u policijskoj operaciji koja se sprovodi na celom Kosovu, uključujući i Sever, uključeni samo službenici Kosovske policije.

Iako bez preciziranja o kojoj operaciji je reč, naveli su da su „neistinite tvrdnje i spekulaije pojedinih srpskih medija da su u ovoj operaciji uključene i druge bezbednosne agencije“

„Kako bi na pravilan način obavestila javnost, Kosovska policija sa ovim zvaničnim informacijama reaguje i istovremeno demantuje pisanja pojedinih srpskih medija/portala“, poručili su iz Kosovske policije.

Reakcija Kosovske policije usledila je sinoć nakon što su nešto ranije Večernje Novosti objavile vest naslovljenu „VOJSKA LAŽNE DRŽAVE NA JARINJU! Priština infiltrirala KBS u redove ROSU, svi dogovori padaju u vodu“.

Kako je ovaj medij javio, juče je kod prelaza Jarinje, gde još uvek traju protesti usled uvođenja mere reciprociteta za srpske tablice, tokom smene pripadnika specijalne policijske jedinice primećeno da pojedini nose i oznake KBS-a.

Uz fotografiju uniformisanog lica koje je na rancu imalo oznaku KBS-a, Novosti su postavile pitanje „da li ti znači da je Priština među specijalce ROSU infiltrirala i pripadnike svojih vojnih formacija i združeno ih poslala na srpski narod na prelazima?!“.

Vest Večernjih Novosti je ubrzo objavljena u više srpskih tabloida. Nju je prenela i televizija Pink, portal ove televizije, a o istoj je izvestila i agencija Tanjug uz naslov „Na Jarinju specijalci ROSU sada s oznakama Kosovskih bezbednosnih snaga„.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.