KP će kontrolisati da li osobe pozitivne na COVID-19 poštuju mere samoizolacije

Branislav Radović
FOTO: KoSSev

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom potparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović, uputio je apel sugrađanima da poštuju propisane mere i “budu na visini zadatka”.

Radović je za KoSSev još jednom izneo detalje operativnog plana policije u kom se navodi da će policija preduzimati radnje koje se odnose na održavanje javnog reda i mira ali i osiguravanje da se mere kosovske vlade za suzbijanje zaraze u potpunosti poštuju.

“U sklopu operativnog plana za COVID-19 moraju se ispoštovati sve donešene mere zaštite od strane nadležnih institucija, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, kao i poštovanje propisane zabrane kretanja u vremenu od 21 do 05“, naveo je Radović.

Posebno apeluje na građane pozitivne na COVID-19 koji se nalaze u samoizolaciji da ispoštuju mere zašite i mere propisane od strane zdravstveinih institucija.

“Moraju biti u izolaciji jer Kosovska policija kontroliše i nadgleda sve slučajeve kako bi se ispoštovala procedura suzbijanja zaraze“, istakao je Radović.

Takođe je naglasio da će svi oni koji krše ove mere biti sankcionisani.

“Ove preventivne mere se moraju ispoštovati kao bismo pobedili pandemiju korona virusa“, zaključio je.

Kosovska policija takođe pruža podršku opštinskim sanitarnim inspekcijama koje kontrolišu pridržavanje mera od strane prodajnih i uslužnih objekata kao i institucija.

Podsećamo kosovska vlada prekjuče je usvojila niz novih mera za borbu protiv širenja zaraze COVID-19, među kojima je i obaveza nošenja maski u svim aktivnostima van kuće i ograničenje kretanja za sugrađane starije od 65 i one sa hroničnim bolestima na period od 5 do 10 u jutarnjim časovima i od 18 do 21 u večernjim. Više u posebnoj vesti: Kosovska vlada: Maske obavezne, građanima starijim od 65 ograničeno kretanje od 5 do 10 i od 18 do 21Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.