KP: 61 slučaj kršenja mera protiv pandemije koronavirusa na Kosovu

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Na Severu Kosova u protekla 24 sata zabeležena su dva slučaja nepostupanja prema zdravstvenim propisima tokom epidemije, a na celom Kosovu ukupno 61, saopštila je Kosovska policija.

Slučaj navodnog kršenja mere kosovske vlade usvojene protiv koronavirusa, prema navodima Kosovske policije, zabeležen je juče oko 14:20 u Severnoj Mitrovici.

„Privedena je žena osumnjičena da nije poštovala vladinu odluku. Odlukom tužioca osumnjičena je puštena na slobodu“, saopštila je Kosovska policija.

Podsetimo, urednica našeg portala privedena je juče u ranim popodnevnim satima tokom novinarskog zadatka provere situacije u Domu zdravlja u Zvečanu i osmatranja atmosfere u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan, tokom mere karantina na snazi, odnosno mere potpune obustave kretanja, na putu Kosovska Mitrovica – Zvečan, uprkos tome što je kod sebe imala legitimaciju – press karticu.

Lazarević je puštena na slobodu nakon jednosatnog zadržavanja, međutim rečeno joj je da je postupak u toku, uz instrukciju da će je tužilac kontaktirati. Sa druge strane odbili su da kažu ime tužioca, rekavši joj da na to nema pravo.

Prema odluci kosovske vlade, zabrana kretanja ne odnosi se na novinare koji izveštavaju sa terena o situaciji usled širenja koronavirusa.

Drugi slučaj zabeležen je u Zvečanu, tačnije u selu Banov Do kada je priveden muškarac zbog nepoštovanja vladine odluke usvojene u borbi protiv koronavirusa.

Odlukom tužioca osumnjičeni je potom pušten na slobodu.

Slučaj je zabeležen u 16:00.

Sa druge strane, na celom Kosovu juče je registrovan ukupno 61 slučaj kršenja mera usvojenih u borbi protiv koronavirusa.

Najviše slučajeva zabeleženo je u Prištini koja je od danas pod karantinom – čak 25 i 18 u regionu Prizrena.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.