Kozarev sa mladima: Saradnja Srba i Albanaca za jačanje međusobnog poverenja

Dvadeset mladih Srba i Albanaca iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije razgovarali su juče sa zamenikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanom Kozarevim.

Saglasili su se o „potrebi za većom saradnjom mladih Srba i Albanaca na realizaciji zajedničkih višenacionalnih studentskih projekata, u cilјu jačanja međusobnog poverenja, koji će voditi Balkan ka bolјoj budućnosti“ – saopšteno je iz ove kancelarije nakon sastanka.

Pozitivan primer je za Kozareva održavanje festivala ‘Mirdita-Dobar dan’, kazao je.

„U tradicionalno otvorenom i slobodnom Beogradu, nasuprot aktuelnoj situaciji na Kosmetu, gde su se u poslednjih nekoliko dana desili nedopustivi napadi na Srbe, čak i na žene i decu,“ ocenio je Kozarev.

On je, takođe, dodaje se, istakao „važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, kao i održivog napretka, posebno u ekonomskoj sferi“.

Mladi koji su razgovarali sa Kozarevim, u okviru programa „Prošlost se nastavlјa“, borave u Beogradu od 30. maja do danas.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.