I gračanički maturanti proslavili maturu: „Da odaberu put plemenitosti i junaštva“

Učenici završne godine srednje Medicinske i Saobraćajne škole u Gračanici, sinoć su proslavili matursko veče. Sada već tradicionalno, okupili su se, u pratnji svojih roditelja i prijatelja, u porti manastira Gračanica. Nakon fotografisanja, usledilo je matursko veče u lokalnom restoranu, gde su sada već bivši srednjoškolci proslavili završetak svojih školskih dana.

„O ovom dugoočekivanom trenutku maturanti sanjaju čim kroče u srednju školu. Život im sada nudi neka nova iskušenja, smernice koje su i dobre i loše, ali ova deca umeće da odaberu pravi put – put plemenitosti i junaštva“ – kazala je u izjavi za KoSSev Živka Krstić – razredni starešina jednog od slavljeničkog odeljenja.

Krstić srećno i nostalgično podseća sebe da odlazi još jedna generacija sa kojom ste proveli četiri godine“.

„Delili smo i ono dobro i ono loše. I onda kad su dobijali petice i onda kada nisu. Mogu slobodno da kažem da sam za nijansu više uzbuđenija od njih,“ dodala je.

I maturanti su saglasni da će im nedostajati šrednjoškolski dani, ali se i raduju novim životnim avanturama koje ih očekuju.

„Nedostajaće mi mnogo toga, prijatelji, druženje, ali sigurno neće rano ustajanje,“ kazala je učenica medicinske škole Dragana Šabat i dodala da je već odlučila čime želi da se bavi, te planira da upiše Zdravstvenu negu na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

A kako su proslavljali njihovi vršnjaci u Kosovskoj Mitrovici:

Mitrovički maturanti na maturu bez automobila: Malo treme i mnogo slavlja!

Osim profesora i đaka, u porti manastira su se našli i rođaci, prijatelji, komšije maturanata, pa je to bio slučaj i sa Slađanom Mitić – tetkom jedne od maturantkinja.

Ni ona nije krila uzbuđenje:

„Tetka sam jedne veoma lepe i dobre učenice, veoma sam srećna što je ona završila školu sa odličnim uspehom i što je budući student hemije.“

Čestitke, graja, smeh, ali i po neka suza obeležili su proslavu još jedne generacije maturanata.

Sinoć su najtužniji bili roditelji, jer će se većina njih nakon leta razdvojiti od svojih mezimaca. Slede dalje školovanje i neke drugačije brige.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.