Kosovskoj policiji prijavljeno 13 slučajeva porodičnog nasilja za samo 24 sata

nasilje u porodici

Protekla 24 časa bila su rekordna kada je u pitanju porodično nasilje. Napadali su muškarci uglavnom svoje supruge, partnerke ali i druge članove porodica. Policiji je prijavljeno 13 ovakvih slučajeva za samo 24 sata.

U Prištini je juče uhapšen muškarac osumnjičen da je fizički napao svog oca, koji je nakon zadobijenih povreda medicinski zbrinut. Njemu je određen pritvor.

U Kosovu Polju uhapšen je muškarac osumnjičen da je pretio i fizički nasrnuo na svoju partnerku. Njemu je određen pritvor.

U Lipljanu je uhapšen još jedan muškarac zbog napada na svoju suprugu, ali je on pušten u međuvremenu, da bi se slučaj vodio kroz redovan postupak.

U Gračanici je žena prijavila svog supruga u petak da je dan ranije, pod dejstvom alkohola, rušio kućni nameštaj i izazvao nasilje u porodici. On je potom i uhapšen, a određen mu je i pritvor.

I u Obiliću je supruga prijavila svog muža zbog kontinuiranog fizičkog i psihičkog nasilja nad njom i njihovim sinom. Ovaj slučaj je pod istragom.

U Kačaniku je uhapšen muškarac nakon što je fizički napao svoju suprugu koja je lekarski zbrinuta. I njemu je određen pritvor.

U Dragašu je žena prijavila supruga da ju je on bez verbalnog spora fizički napao i to dva dana ranije. Međutim, suprug je u bekstvu.

Uhapšen je još jedan muškarac u Dragašu zbog nasilja nad svojim roditeljima. On je nakon svađe nasrnuo na njih. I njemu je određen pritvor.

A u Prizrenu je muškarac uhapšen jer se sumnjiči da je takođe nakon svađe nasrnuo na svoju majku i dve maloletne sestre. Jednoj od žrtava je ponuđena medicinska pomoć, dok je osumnjičenom nasilniku određen pritvor.

Više slučajeva porodičnog nasilja se dogodilo u ovom gradu. Priveden je muškarac koji je svojoj majci pretio nožem, a kojeg je ona bila primorana da prijavi.

Još jedna žena prijavila je svog muža u istom gradu zbog kontinuiranog psihičkog nasilja nad njom. Nakon razgovora sa oboma, slučaj je prebačen na redovan postupak.

I u Đakovici je suprug koristio psihičko zlostavljanje nad svojom suprugom, kog je ona i prijavila policiji, a i ovaj slučaj je prebačen na redovan postupak.

U Severnoj Mitrovici je sinoć nešto pre ponoći žena prijavila da ju je suprug fizički napao nakon svađe. Sa njima je obavljen razgovor i odlukom tužioca predmet se vodi u redovnom postupku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.