Kosovsko udruženje gastronoma zahteva ukidanje ograničenja kretanja i dozvolu za rad do ponoći

kafić zatvoren posao ilustracija
FOTO: Gazeta Express

Kosovsko udruženje gastronoma nezadovoljno merama u borbi protiv pandemije, još jednom će se obratiti kosovskim institucijama, ali sa peticijom i novim setom zahteva. Među njima su, kako javlja prištinska Koha, ukidanje ograničenja kretanja do 22:30 i finansijska podrška.

„Zbog pandemije ne želimo da se okupljamo na trgu, ali pokušaćemo da za nedelju dana prikupimo 10.000 potpisa – peticiju za ukidanje ograničenja kretanja, a nakon ove peticije čekamo vanredno zasedanje Skupštine“, rekao je Petrit Klokoći (Kllokoqi) iz kosovskog udruženja gastronoma.

Među zahtevima ugostitelja su i produžetak radnog vremena do ponoći i omogućavanje rada u zatvorenim prostorijama.

Tvrdi da njihovi prethodni zahtevi u vezi sa paketom za ekonomski oporavak, nažalost, nisu naišli na razumevanje kosovske vlade.

„Do sada država nije reagovala, samo reči, ali u isto vreme naši primarni zahtevi su uklanjanje ograničenja kretanja i omogućavanje biznisima da posluju u jesenjoj i zimskoj sezoni“, dodao je Klokoći.

Ukoliko se ovi zahtevi ne ispune, ugostitelji upozoravaju da će nastaviti sa protestima, prenosi prištinska Koha.

Podsetimo, odlukom kosovske vlade od 5. jula, odlučeno je da ugostiteljski objekti rade samo do 21:00, što je izazvalo nezadovoljstvo vlasnika ovakvih objekata.

Međutim nakon više apela, ali i protesta, kosovska vlada je potom novom odlukom dozvolila rad ugostiteljskih objekata do 22:30.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.