COVID-19: Kosovski ministar zdravlja sa norveškim ambasadorom o situaciji na Kosovu

Sastanak Vitia i norveškog ambasadora
Foto: Kosovsko ministarstvo zdravlja

Kosovski ministar zdravlja u ostavci, Arben Vitia, u prisustvu svojih zamenika Sretena Trajkovića i Izeta Sadikua, razgovarao je sa ambasadorom Norveške, Jensom Erikom Grandahlom o trenutnoj situaciji sa COVID-19 na Kosovu, saopštili su iz kosovskog ministarstva zdravlja.

Norveški ambasador Grendahl zadovoljan je javnom prezentacijom rada Ministarstva zdravlja i upravljanjem situacijom sa pandemijom COVID-19, saopšteno je.

Takođe je dodao da je narod Norveške, osim doprinosa od 500 hiljada evra u okviru fonda Evropske unije za pomoć Kosovu, spreman da i ubuduće daje doprinose kada se pojavi potreba u okviru pomoći javnom zdravlju.

Kosovski ministar upoznao je ambasadora sa trenutnim kapacitetima Kosova i pripremama za povećanje tih kapaciteta kako bi, kako je poručio, mogli da se suoče i sa mogućim scenarijima, kao i o pružanju pomoći svim zajednicama u svakoj opštini od strane zdravstvenih radnika, te da se koriste najefikasniji protokoli u lečenju pacijenata.

Aktuelno na Kosovu ima 165 ljudi zaraženih od COVID-19, 24 pacijenta su izlečena, dok su zabeležena 3 smrtna slučaja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.