Kosovska skupština: Posle 24-časovne diskusije poslanici nisu uspeli da izglasaju budžet za 2018.

Posle više od 24 sata diskusije, poslanici Skupštine Kosova nisu izglasali budžet za 2018. godinu, jer nije bilo kvoruma za glasanje istog. Ovaj nacrt zakona se vraća nazad na glasanje.​

Od 88 poslanika u Skupštini, samo 60 njih je učestvovalo u glasanju. Pedeset i osam poslanika je glasalo za, jedan protiv i jedan je bio uzdržan. 

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, rekao je da će tačku o budžetu staviti ponovo na glasanje tokom sednice, ali je ona završena nekoliko trenutaka pre glasanja o ovoj tački. 

Poslanik Demokratske lige Kosova, Ljumir Abdidžiku, takođe predsedavajući Odbora za budžet i finansije, izjavio je za Express da Vlada Kosova nema 61 glas za usvajanje ovog zakona. 

Poslanici Skupštine su, sa druge strane, usvojili nacrt zakona o carinskim merama za zaštitu prava intelektualne svojine.

Ministar finansija Bedri Hamza, predstavljajući nacrt zakona, rekao je da ovaj zakon služi prioritetima Vlade Kosova i ministarstvu finansija kako bi se stvorilo povoljno okruženje za poslovanje na Kosovu.

Ovaj zakon je dobio 80 glasova za i podržale su ga sve parlamentarne grupe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.