Ruska ambasada posle Tačijeve posete Kanadi: Podsećamo Kosovo je Srbija

Posle posete kosovskog predsednika Hašima Tačija Kanadi, gde je pred poslanicima i tamošnjim medijima govorio o ruskom uticaju na Balkanu, oglasila se ambasada Rusije u Kanadi. Želimo sve da podsetimo da je Kosovo Srbija, poručuju.

"Rusija pokušava da destabilizuje Kosovo i balkanske komšije putem lažnih vesti i drugih remećenja. To i Kanadu čini metom, jer Rusija pokušava da podrije vrednosti i institucije koje Kosovo deli sa svojim zapadnim saveznicima" – neki su od komentara koje je Tači dao za kanadske medije tokom posete Otavi krajem prošlog meseca, a nakon što je održao govor pred kanadskim poslanicima, prenosi "The star".

I pred njima je govorio o ruskom uticaju na Balkanu:

"Rusija se bori protiv Zapada, ometajući projekte za mir i stabilnost u regionu Jugoistočne Evrope. Rusija je pokušala da izvrši držani udar u Crnoj Gori; pokušala je da omete demokratske izbore u Makedoniji; Rusija ometa učlanjenje Kosova u organizacije, širi uticaj zbog kašnjenja EU i NATO-a. Rusija ometa učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije počev od UN-a."

Komentara ruskih zvaničnika odmah nakon ovih poruka nije bilo, a ambasada Rusije u Kanadi oglasila se u ponedeljak na svom Twitter nalogu.

"Posle nedavne posete gospodina Tačija Otavi i njegovih antiruskih komentara za kanadske medije, želimo da iskoristimo ovu priliku da sve podsetimo #KosovojeSrbija," stoji u kratkoj poruci na društvenoj mreži uz fotografiju zastave Republike Srbije na kojoj se takođe nalazi natpis Kosovo je Srbija ispisan ćirilicom.


Pročitajte još: 

Tači pred kanadskim poslanicima: Rusija širi uticaj na Balkan, otvaranje granica sa Albanijom po modelu EU

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.