Kosovska policija: Zbog prosjačenja dece podnete krivične prijave protiv roditelja

KPS LOGO

U sklopu akcije „Identifikovanje dece na ulici kao potencijalnih žrtava trgovine ljudima“ Kosovska policija registrovala je preko dvadeset osoba koje se bave prosjačenjem i ujedno podnela pet krivičnih prijava protiv roditelja identifikovane dece.

Uprava za istragu trgovine ljudima pri Kosovskoj policiji u saradnji sa Centrom za socijalni rad – Priština (CSR), ove nedelje sprovela je akciju zbog, kako navode, aktuelne situacije sa decom koja prosjače ili rade neki drugi posao neprikladan za njihov uzrast na Kosovu.

Kosovska policija je na terenu identifikovala dvadeset tri osobe koje su prosjačile, od kojih je devetoro dece i četrnaest odraslih.

Nakon konsultacija sa Osnovnim tužilaštvom u Prištini, otvorena su četiri slučaja za krivično delo ‘zloupotreba ili zanemarivanje dece’ i podnete krivične prijave protiv petoro osumnjičenih – roditelja te dece.

Sva identifikovana deca su u skladu sa standardnim procedurama upućena u CSR na dalji tretman.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.