Kosovska policija zaplenila oružje, municiju i preko 2 kilograma marihuane

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija je u današnjoj akciji koja je sprovedena u Prištini zaplenila preko 40 komada oružja, više od 2 kilograma marihuane i tom prilikom uhapsila četiri lica osumnjičena za krivična dela „zelenašenja“ „nedozvoljeni uvoz, izvoz, nabavka, prevoz, proizvodnja, razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksplozivnog materijala“ i „neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“, navodi se u policijskom izveštaju.

Kosovska policija, odnosno Direkcija za istragu organizovanog kriminala, danas je realizovala operativni plan pod nazivom „Noli”, u okviru kojeg je izvršen pretres na tri različite lokacije za koje se sumnjalo da su korišćene za vršenje kriminalnih radnji.

Tokom pretresa ovih lokacija pronađeno je i zaplenjeno sedam pušaka tipa AK 47 (Kalašnjikov), dve puške – duge cevi, 34 komada malokalibarskog oružja (različitih modela i kalibra), jedna ručna bomba, 8.980 metaka različitih kalibara, 2.580 grama marihuane, 1.370 evra, 100 franaka, 20 funti i četiri mobilna telefona.

Tom prilikom je oduzeta i oprema za obradu oružja, cevi oružja, i drugi dokazi u vezi sa slučajem.

Tokom ove policijske akcije uhapšena su četiri osumnjičena lica za koja se sumnja da su kontinuirano sarađivali u vršenju navedenih krivičnih dela.

Njima je na osnovu naloga nadležnog tužioca, određen 48-časovni pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.