Gazeta Express: Kosovska policija traga za više osoba od kojih su trojica Srbi

Kosovska policija ILUSTRACIJA
Foto: KoSSev

Kosovska policija objavila je spisak osoba osumnjičenih za razna krivična dela, a koje, kako navode, smatraju „najopasnijim osobama“ i za čije lociranje traže pomoć građana, javlja prištinska Gazeta Express.

Na spisku od sedam osoba za kojima traga Kosovska policija su i imena trojice kosovskih Srba.

Dvojicu od njih, Dušana Jovanovića (29) i Ratomira Božovića (58) poznatog po nadimku „Dude“, Kosovska policija potražuje u vezi sa sumnjama u umešanost u ubistvo policajca na dužnosti, Envera Zimberija (Enver Zymberi) u julu 2011. godine.

Traga se i za trećim Srbinom – Branislavom Rakićem, za koga, međutim, nije naglašeno u vezi sa kojim krivičnim delom se traži, javlja Gazeta, pozivajući se na informacije objavljene na sajtu Kosovske policije.

Pored ovih osoba, kosovska policija traga i za Destanom Ćorijem (Destan Qorri) (34) zbog silovanja, zastrašivanja i seksualnog uznemiravanja; Bekimom Osmanijem, zbog ubistva Koraba Zođanija (Korab Zogjani), Ridvanom Ademijem zbog niza pljački i Astritom Mehmetijem zbog nanošenja povreda.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.