Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kurti je video prukom predsednika Demokratskog saveza Kosova, Isu Mustafu pozvao da ponovo sednu za pregovarački sto i ne napuštaju ga dok se ne dogovore o postizbornom koalicionom sporazumu. U poruci objavljenoj na društvenim mrežama, Kurti kaže da se ti pregovori ne mogu vratiti na dogovore postignute u prošloj godini i da je imenovanje njegovog stranačkog kolege Glauka Konjufce za predsednika parlamenta nepovratna odluka za njegovu stranku.

A ako pregovori ne uspeju i formira se neka druga koalicija ili se bude išlo na nove izbore ta odluka njegove stranke će svejedno biti itekako povratna bez da neko o tome njega i pita. Mnogo se zaigrao.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić izjavio je da očekuje da će u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije Lufthanza, što bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio linija između Beograda i Prištine. Prema njegovim rečima, zvaničnici iz Beograda će o toj nameri obavestiti i UNMIK i KFOR koji su, kako je podsetio, po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN i po Vojno-tehničkom sporazumu, zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na Kosovu.

Oni (KFOR i UNMIK) su samo zaduženi za koordinaciju, ene čuda, u ime Srbije, pa još u vazdušnom prostoru Srbije na Kosovu. Kako to lepo zvuči. Izjavi nedostaje samo još “Kosovo je Srbija” i “Živela Srbija”. I da je da neko ozbiljan.

Mesecima su u Australiji buktali požari koji su sravnili nekoliko miliona hektara. Kontinent je delimično spasila kiša, ali ju je bilo previše pa je došlo do poplava. Sada su zemlju pogodile peščane oluje. Jaki vetrovi u Novom Južnom Velsu podigli su u vazduh pesak i prašinu, pa se u pojedinim gradovima dan iznenada pretvorio u noć.

Da li će ikada ovaj dvonogi stvor postati svestan šta radi?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kritike da želi da ima kontrolu nad sudijama i tužiocima u Srbiji i istakao da jedino želi da su ubice i narkodileri iza rešetaka. Aleksandar Vučić navodi da to izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle.“Ne zanima me da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima. To izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle. Jedino što mene interesuje je da narkodileri i ubice konačno završe iza rešetaka“, rekao je Vučić za Tanjug.

Pošteno govoreći imamo mi veće zlo čak i od tog šljama koga ne bi ni bilo u toj meri da nije tog većeg.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da taj pokret neće izaći na predstojeće izbore, jer za njihovo održavanje ne postoje ni minimalni uslovi. „PSG je doneo odluku da će izaći na izbore ali onda kada bude uslova za njihovo održavanje. Sada možemo samo sa žaljenjem da konstatujemo da u ovom trenutku za njihovo održavanje ne postoje ni najmanji uslovi“, kazao je Trifunović. Trifunović kaže da je u Srbiji trenutno „na snazi moratorijum na slobodu govora i mišljenja, samovoljom iskompleksiranog huligana, najvećeg klovna i lešinara srpskog političkog života”.

Ko god je o Sergeju razmišljao kao o šilibajzeru mislim da se prevario. Odluka koju su u toj stranci doneli je zaista politički odgovorna i ozbiljna.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.