Kosovska policija poslala prvog oficira za vezu u EUROPOL

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je danas da su poslali prvog oficira za vezu u međunarodnu organizaciju EUROPOL.

On je pre nekoliko dana zvanično počeo sa radom, a sa ciljem, kako navode iz policije, unapređenja i daljeg povećanja kapaciteta u oblasti međunarodne policijske saradnje.

Iz KP naglašavaju da primarni cilj ove institucije nastavlja da bude dalje unapređenje direktne saradnje sa ovom međunarodnom organizacijom.

„Kao i saradnja koja pomaže i utiče na olakšavanju komunikacije i stvaranja direktnog partnerstva, uključujući koordinaciju zajedničkih aktivnosti između EUROPOL-a i institucija za sprovođenje zakona i kontinuirano angažovanje u zajedničkoj borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i svih drugih oblika kriminala“, naveli su iz KP u objavi na Fejsbuku.

EUROPOL je kriminalistička obaveštajna agencija Evropske unije. Sedište ove agencije je u Hagu u Holadniji, a njena misija je pružanje podrške državama članicama EU u sprečavanju i suzbijanju svih vrsta teškog međunarodnog kriminala, sajberkriminala i terorizma. Osim toga, EUROPOL sarađuje sa mnogim državama partnerima koje nisu članice EU, kao i sa ostalim međunarodnim organizacijama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.