Kosovska policija: Nismo uključeni u „scenarije“, informacije neosnovane i štetne

Kosovska policija
Kosovska policija

Kosovska policija reagovala je danas na „informacije i izjave“ da je „uključena u različite scenarije“ koje su, kako su naveli – objavili pojedini portali. Iz policije nije precizirano na koje konkretno informacije reaguju, ali navode da su one „neosnovane“ i „štetne“, te pozivaju građane da ne budu „žrtve dezinformacija i spekulacija“. Portal Veriu.info objavio je sinoć vest da će Kosovska policija izvesti „rizičnu akciju“ na Severu u subotu i da bi zato mogli da budu „organizovani neredi“. Poslanik u kosovskoj skupštini iz redova Samoopredeljenja, Dželal Švecla, sinoć je u emisiji KTV-a naveo da se boji „eskalacije situacije na Severu“, podsećajući na to da je Kosovska policija prekinula odmor svojim uniformisanim pripadnicima.

„Kosovska policija, kao jedna od glavnih institucija za sprovođenje zakona, reaguje na neke izjave i objave nekoliko medija/portala o navodnoj uključenosti Kosovske policije u različite scenarije, i radi fer i tačnih informacija, informišemo građane zemlje i medije da su bilo čije takve izjave i objave neosnovane i štetne za zemlju, jer utiču na povećanje tenzija i stvaraju neizvesnost među građanima Republike Kosovo,“ stoji u saopštenju KP-a.

Izlistali su takođe svoje zadatke, te građanima poručili:

„Tako da ohrabrujemo sve, a naročito građane – da ne postanu žrtve dezinformacija i spekulacija, već da pokažu poverenje u rad Policije Kosova i njenu ustavnu i pravnu posvećenost za red, mir i opštu sigurnost zemlje.“

Navodi kosovskog portala i kosovskog poslanika, kao i demanti KP-a dolaze u jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na Severu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.