Kosovska policija: Nakon hapšenja tri lica kod Badovca, zbog moguće umešanosti u terorizam uhapšena još dva

Nakon što su kosovski mediji preneli vest da je Kosovska policija kod Gračanice noćas uhapsila tri lica za koja se sumnja da su pripadnici ISIS-a, oglasila se i Kosovska policija koja je saopštila da je uhapsila pet lica. Prema saopštenju, troje osumnjičenih za umešanost u dela u vezi sa terorizmom je uhapšeno kod Badovca, a zatim su uhapšena još dva lica za koja se veruje da su povezana sa troje prethodno uhapšenih. Iz KP-a ne navode, međutim, gde su ova dva lica i uhapšena.

"Kako bi sproveli intenzivne istražne radnje u ovom slučaju, uključene su sve relevantne jedinice, uključujući antiterorističku jedinicu – koje su kao rezultat kontinuiranog rada uspele da uhapse dvoje osumnjičenih koji su povezani sa tri lica koja su prethodno uhapšena," navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Pročitajte još:

Delovi Prištine od jutros bez vode: ISIS zatrovao Badovac?

Kod Gračanice uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ID

U saopštenju se dodaje i da je petoro uhapšenih odvedeno u policijsku stanicu na razgovor i dalju policijsku proceduru, a kako su istražne radnje i dalje u toku, iz KP-a dodaju da ne mogu da iznesu više informacija.

Tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ISIS-a uhapšene su rano jutros na magistralnom putu Priština – Gnjilane, kod jezera Badovac u opštini Gračanica.

Nakon njihovog hapšenja kosovski mediji su preneli vest da je jutros pijaća voda isključena delovima Prištine usled straha da je zatrovana hemikalijama u terorističkoj diverziji koju bi mogli da navodno izvedu albanski pripadnici ISIS-a, ali i da se dovodi u vezu sa hapšenjem ova tri lica. U međuvremenu je i opština Gračanica potvrdila da je voda u prištinskom vodovodu isključena zbog sumnje da je zatrovana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.