Delovi Prištine od jutros bez vode: ISIS zatrovao Badovac?

Pijaća voda isključena je jutros delovima Prištine usled straha da je zatrovana hemikalijama u terorističkoj diverziji koju bi mogli da navodno izvedu albanski pripadnici ISIS-a, i dovodi se u vezu sa noćašnjim hapšenjem tri osobe, pod sumnjom da se upravo radi o pripadnicia ISIS-a u blizini jezera Badovac, odakle se Priština snabdeva pijaćom vodom, javljaju kosovski mediji.

16:00 – Opština Gračanica: Prištinski vodovod potvrdio da je voda isključena zbog sumnje da je voda zatrovana

„Prema informacijama koje su opštini Gračanica saopštene iz Prištinskog regionalnog Vodovoda do prekida vodosnabdevanja u ranim jutarnjim satima došlo je zbog sumnje da su pripadnici islamske organizacije koji su jutros uhapšeni u blizini Gračaničkog jezera nameravali da otruju vodu u jezeru,“ saopšteno je iz opštine Gračanica.

Vodosnabdevanje će biti prekinuto u svim mestima koja se vodom snabdevaju iz Gračaničkog jezera, sve dok ne stignu zvanične analize vode iz Instituta za javno zdravlje Kosova.

Predsednik opštine Vladeta Kostić je takođe apelovao na meštane da "ne stvaraju paniku, pokažu smirenost i strpljenje."

Neka od naselja u Prištini koja se snabdevaju pijaćom vodom iz jezera Badovac su od jutros bez vode. Vodovod je isključen usled straha da su pripadnici ISIS-a možda zatrovali ovo jezero. Slučaj se dovodi u vezu sa noćašnjim hapšenjem tri osobe pod sumnjom da su planirali terotistički napad i da su mogli navodno da toksične materije bace u ovo jezero, prenosi Koha.

Portparoka vodovodne kompanije u Prištini Arjeta Mjeku potvrdila je za Kohu da je vodovod isklučen i da je slučaj povezan sa noćašnjim hapšenjem, te da ova kompanija tesno sarađuje sa policijom.

Koha javlja i da u kosovskim medijima cirkuliše nezvanični dokument kosovskih bezbednosnih snaga u kojem se naglašava rizik da Albanci koji se bore na strani ISIS-a mogu da preduzmu napad na vodovodnu infrastrukturu i veštačka jezera u Prištini i Skoplju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.