Kosovska Mitrovica: U nedelju ljudskim telima poruka "NoKosovoUNESCO"

Na gradsku slavu Mitrovdan, kod hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, ljudskim telima biće formirana poruka "No Kosovo UNESCO", a dan pred glasanje na Generalnoj konferenciji UNESCO-a – da li će Kosovo postati članica ove organizacije. Studentski aktivisti koji pokušavaju da spreče prijem Kosova u UNESCO uputili su javni poziv studentima u Kosovskoj Mitrovici da u što većem broju prisustvuju gradskoj litiji i učestvuju u ovakvom ispisivanju poruke koja već danima kruži Internetom kao slogan srpske digitalne diplomatije u protiv-kampanji za prijem Kosova u UNESCO. U nastavku pročitajte izvorni poziv studenata:

Kancelarija za borbu protiv prijema nepostojeće "Republike Kosovo" u UNESKO poziva sve studente da nam se pridruže sutra u 10 časova, kod hrama svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici. Potrebno je što više ljudi kako bismo telima napisali "No Kosovo UNESCO". Nakon toga, pozivamo vas da se svi zajedno priključimo litiji koja će krenuti u 10.30.

 Više o kontra-kampanji Srbije protiv članstva Kosova u UNESCO, čitajte na našoj tematskoj stranici "Srpska kontra-kampanja: Ne Kosovo u UNESCO".

Više o tome šta je kosovska diplomatija do sada radila da bi Kosovo dospelo na dnevni red za učlanjenje u UNESCO, ali i na međunarodnom priznavanju kosovske nezavisnosti, čitajte na našoj tematskoj stranici "Lobiranje kosovske diplomatije". 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.