Kosovo u Sočiju postalo punopravni član Međunarodne rukometne federacije

Kosovo je juče postalo punopravni član još jedne sportske organizacije – Međunarodne rukometne federacije (IHF), javio je prištinski portal Koha.net.

Odluka o članstvu Kosova doneta je na 35. Kongresu Međunarodne rukometne federacije koji se od 6. do 9. novembra održava u Sočiju, u Rusiji.

Učesnici ovog Kongresa bili su i predstavnici Rukometnog saveza Kosova – Izet Đinovci, sekretar, i predsednik saveza, Eugen Saraćini.

Kosovo je pre nešto više od godinu dana, uprkos tadašnjem protivljenju Rukometnog saveza Srbije, postalo član Evropske rukometne federacijea, nedavno je, krajem oktobra,  postalo i punopravni član još jedne u nizu sportskih organizacija – Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta.

 


Kosovo je prošle godine, posle jednoglasne odluke svih učesnika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Monaku, postalo punopravni član ove najviše svetske sportske organizacije, i po prvi put će učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine i to pod svojom zastavom. U junu je učestvovalo i u evropskim igrama u Bakuu iako ni Brazil, ni Azerbejdžan do sada nisu priznali Kosovo.

Kosovo je do sada postalo punopravan član u sportskim međunarodnim savezima atletike, odbojke, košarke, plivanja, ping-ponga, gimnastike, dizanja tegova, streljaštva, džuda, navigacije, modernog petoboja, boksa, vazduhoplovstva, tenisa, a prihvaćeno je da bude član sa ograničenim pravima u međunarodnim savezima rvanja, skijanja, tekvandoa, biciklizma i karlinga.


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.