Kosovska Mitrovica: Pokušaj paljenja vozila kosovskog policajca

Vozilo marke Pasat zapaljeno je večeras oko 22:40 u severnom delu Kosovske Mitrovice, u ulici Džona Kenedija, ali je požar brzo lokalizovan, potvrdio je za KoSSev šef regionalne operative Kosovske policije za Sever Željko Bojić. Uviđajna ekipa se još uvek nalazi na licu mesta. KoSSev nezvanično saznaje da je vlasnik vozila policajac Kosovske policije.

Bojić je potvrdio da je vozilo bilo parkirano u ulici Džona Kenedija. Brzom intervencijom vatrogasaca, koji su ugasili požar, sprečeno je da vozilo u potpunosti izgori.

Na Fejsbuk stranici Kosovska Mitrovica na kojoj je prvo javljena ova vest, navedeno je da je "po rečima očevidaca, napadač pobegao u pravcu studentskog doma broj 5." Bojić nije mogao u ovom trenutku da da više detalja, naglasivši da je uviđaj još uvek u toku.

Istragu vode regionalna istražna i forenzička jedinica.

Ove i prošle godine na Severu Kosova bilo je više slučajeva paljenja automobila, uključujući i vozila u vlasništvu kosovskih policajaca, vozila pritvornog centra i ostalih poznatijih građana.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.