Kosovska Mitrovica: Osam mladih bračnih parova dobilo stanove

Osam mladih bračnih parova iz Kosovske Mitrovice dobilo je danas ključeve od stanova u Kosovskoj Mitrovici. Ugovore za osam stambenih jedinica površine 62,64 kvadratnih metara uručio im je predsednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, a stanovi se nalaze u novoizgrađenoj zgradi u Bošnjačkoj mahali. Zgradu je gradila lokalna firma "Rad 028". Iako je osam porodica ovim rešilo svoje stambeno pitanje, niko od ovih mladih ljudi nije bio spreman da svoje utiske i radost podeli sa prisutnim medijima. 

Raspisani konkurs za dodelu stanova bio je namenjen parovima koji su brak sklopili u prethodnih deset godina i koji imaju ostvareno najmanje tri godina boravišta u ovoj opštini. Predsednik privremenog organa Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, istakao je da je ovo "jedan od najispravnijih, najpravičnijih konkursa koji je bio unazad par godina".

"Na ovakav način želimo da stimulišemo mlade bračne parove, svi zajedno moramo da se borimo za jačanje našeg održivog opstanka na prostoru Kosova i Metohije. Verujem da ćemo zajedničkim snagama stvoriti pozitivniju i bolju klimu, a i prilike na prostoru Kosova i Metohije, a svakako i u našem gradu i da ćete vi, sa svojim porodicama doprineti razvoju ove opštine," rekao je Spirić.

On je istakao da je projekat vredan 22 miliona dinara. Čestitajući dobitnicima stanova, Spirić je istakao da je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica u prethodnom periodu uradio dosta po pitanju infrastrukturnih projekata, ali da se tu opština neće zaustaviti, najavljujući za ovu nedelju početak radova na izgradnji dečjeg obdaništa u ulici Oslobođenja, površine 600 metara kvadratnih.  

"Takođe je jako bitno da moramo biti tolerantni, jedinstveni i složni a sujeta je nešto što je definitivno jedan od najvećih problema kod čoveka i moramo biti strpljivi. Rešenja za sve ima i moramo se držati zajedno, jer ovo su momenti kada zajedništvo mora da preovladava i jedinstveni da nastupamo u izgradnji mnogih projekata koji nas očekuju. Izgradnjom obdaništa u komšiluku stvorićemo bolji ambijent u vašem okruženju", poručio je Aleksandar Spirić dobitnicima stanova.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.