Kosovska Mitrovica: Fakultet tehničkih nauka proslavio 50 godina postojanja, otvoren TV studio

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici proslavio je danas 50 godina postojanja i rada. U ovoj visokoškolskoj ustanovi danas je svečano otvoren i TV studio. Preko 1.000 studenata školuje se na osnovnim, master i doktorskim studijama ovog fakulteta koji u svom sastavu ima elektro-tehnički, rudarsko-metalurški, građevinsko-arhitektonski i mašinski smer. 

"Ne smete biti zadovoljni nivoom sopstvenog znanja. Ni brojem ideja, projekata ni patenata, ni trenutnom metodologijom izvođenja nastavnog procesa i istraživačkog rada, ni uslovima u kojima radite – već morate svakog dana da razmišljate šta je moguće bolje uraditi i težiti da taj kvalitativno viši nivo i dostignete," kazao je na svečanoj akademiji zamenik direktora Kancelarije za KiM, Damjan Jović. 

"U tome ćete imati punu i nesebičnu podršku vaše vlade i države Srbije. Vaš uspeh je i naš uspeh," dodao je Jović takođe, uz poruku:

"Pobeđujte znanjem i vrlinom."

Dekan Fakulteta tehničkih nauka, Nebojša Arsić, govoreći, između ostalog, o istorijatu fakulteta, rekao je da su "oni tu zbog studenata", i da su studenti "budućnost i nada".

Na njima je, smatra Arsić, da svojim znanjem, "daju doprinos izgradnji naše države".

Nakon svečane akademije u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, otvoren je TV studio. On je, kako je objasnio dekan Arsić, rezultat rada na dva međunarodna projekta i ne samo profesora, već i električara i inžinjera.

"Pokušaćemo da napravimo novu generaciju profesionalaca koji će sutra zauzeti mesto iza kamere i u studiju, kao voditelji i novinari," kazao je Arsić.

"Ovaj studio će značajno unaprediti osposobljavanje i rade srpskih medija u ovom delu naše države," dodao je, sa druge strane, Jović.

Proslavi pedesetogodišnjice postojanja fakulteta, prisustvovali su i predstavnici lokalnih samouprava na Severu KiM-a. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.