Vučić: Suze mi kreću svaki put kad vidim naš narod da čeka ispred bankomata

„Kako god da bude, mi ćemo novac našem narodu da obezbedimo“, poručio je iz Tirane večeras Aleksandar Vučić.

Predsedniku teku suze zbog Srba na Kosova ispred bankomata, jer zna da Srbija može da da višestruko više od onog čim inače pomaže Srbe na Kosovu, ali i da to ne može da učini  samo zbog „tehničkih stvari“ jednog „nedogovornog čoveka“.

„Razumem muke i suze mi kreću svaki put kada vidim naš narod da čekaju ispred bankomata, a možemo da im damo i tri puta više od onoga što im inače dajemo, samo zbog tehničkih stvari jednog neodgovornog čoveka koji bi želeo da protera ljude, koji bi želeo da uđe u legendu tako što će da uništi jedan ceo narod“, kazao je za RTS večeras.

Situaciju po Srbe na Kosovu, definisao je, kaže „u jednoj rečenici“:

„Aljbin Kurti hoće da istera Srbe sa Kosova i u toku je, ne tako više ni tihi, već da ga ne zovem glasni, ali jasni pokušaj Aljbina Kurtija da protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta“.

Srbe je na Kosovu ohrabrio porukom da treba da znaju da „dugoročno“ i „na bilo koji način“, takva politika „neće moći da opstane“.

„A Srbija će davati novac i donosiće odluke da u narednom periodu još više i snažnije pomogne Srbe na Ksovu“.

Na inicijativu albanskog premijera u albanskoj prestonici se uoči samita za Zapadni Balkan danas održao Samit za Ukrajinu sa zajedničkom deklaracijom, ali i predsednikom Ukrajine koji je takođe boravio na skupu.

Povezane vesti:

Vučić: Nemamo mi nikakvih pobeda, gledamo kako da živu glavu sačuvamo, fabrike su naše pobede

Vučić se u Tirani sastao sa Zelenskim, zahvalio na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Vučić o dinarima na Kosovu: Sve radimo da nađemo kakvo takvo rešenje, možda koje nama ne odgovara ali da ljudi žive normalno

Vučić o izjavi Osmani da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine: Dvoličje i licemerje bez presedanaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.