Kancelarija o „postavljanju bombe“ u dvorište Srbina; KP: Vlasnik je pronašao tokom radova, zarđala, tu je već godinama

Ručna bomba Mogila
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija izvestila je danas da im je prethodnog dana Srbin iz sela Mogila u opštini Klokot prijavio da je tokom izvođenja radova u dvorištu naišao na eksplozivnu napravu – ručnu bombu.

Iz policije navode da je eksplozivna naprava pronađena ispod ruševina stare oronule kuće u kojoj niko već duže od dve decenije ne boravi.

Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice koje su obezbedile lice mesta i preduzele sve potrebne radnje, dodaju iz KP.

Navode da je reč o ručnoj bombi koja je zarđala, te da se sumnja da je tu bila više godina, tj. i pre rata.

„Sumnjivo sredstvo je povučeno bez ikakvih posledica od strane relevantnih jedinica KBS-a i KFOR-a“, dodaju iz policije.

Na osnovu naloga tužioca samo je sačinjena službena beleška, jer, kako se dodaje u saopštenju, nisu utvrđeni elementi izvršenja krivičnih radnji.

Kancelarija za KiM: postavljena ručna bomba u dvorištu kuće – zastrašivanje Srba

Da je u dvorištu Srbina iz sela Mogila pronađena ručna bomba, još juče je saopštila Kancelarija za KiM, međutim, uz navode da je ona tamo „postavljena“, da je reč o novom „zastrašivanju Srba“, te da „samo pukom srećom nije došlo do težih posledica“.

Iznoseći puno ime i prezime, iz Kancelarije za KiM su naveli da se porodica I. Đ. već duže vreme nalazi na „meti lokalnih Albanaca“.

Još jednom su iz Kancelarije, kao posrednog krivca označili kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.

„Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM“, naveli su.

Kancelarija za KiM: postavljena ručna bomba u dvorištu kuće – zastrašivanje SrbaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.