Ministar unutrašnjih poslova: Za nas pitanje Kosova zauvek rešeno, Kosovo neotuđivi deo Republike Srbije

Danas kada je Srbiji teško, možda jos teže nego tokom bombardovanja NATO-a ’99, jedini izlaz za našu zemlju je da budemo jedinstveni i složni i to je razlog da SPS/Jedistvena Srbija bude zajedno sa Aleksandrom Vučićem na jednoj koalicionoj listi“, kazao je Ivica Dačić na predizbornom skupu.

„Jaki napadi zahtevaju da Srbija bude jaka da bi uspešno mogla da se odbrani od svih napada“, poručio je u Čačku ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Državni vrh je danas, u predizbornoj kampanji u ovom gradu, uoči lokalnih izbora 2. juna, uputio novu seriju poruka o sudbonosnim danima Srbije, njenim neprijateljima – unutra i spolja, ekonomskom procvatu i u Čačku i u Srbiji, te medijskoj okosnici kampanje na očekivanim lokalnim izborima: ovonedeljnom izglasavanju Rezolucije GS UN o Srebrenici, što se predstavlja epskom borbom Aleksandra Vučića i uspehom Srbije.

Osim Aleksandra Vučića, na skupu u sportskom centru „Borac“, između ostalih, govorila je i Ana Brnabić – aktuelna predsednica skupštine Srbije, kao i Ivica Dačić.

Potonji je i jedini koji je među državnim vrhom imao neposrednu poruku i o Kosovu.

„Za nas je pitanje Kosova zauvek rešeno, jer Kosovo je sastavni deo našeg bića i neotuđivi deo Republike Srbije“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

U pitanju je zvaničnik, koji je, zajedno sa Hašimom Tačijem, posle pregovaranja, stavio paraf na tzv. Briselski sporazum, iz kojih su proistekli i prateći, tzv. tehnički sporazumi, kojim je odlučeno o integraciji službenika i službi Republike Srbije na Kosovu u kosovske institucije poput policije, sudstva, opština, matične službe, katastra, carine, energetike, civilne zaštite…

Osim o razvoju puteva, u većem delu Dačićevog govora, kao i njegovih kolega u vladi i predsedništvu se našla rezolucija o Srebrenici, koja je protumačena kao napad na Srbiju, odnosno srpski narod.

Govoreći o „napadima na Srbiju“, Dačić kaže da se „ne napada bez razloga“:

„Oni to rade i glasaju za to zbog njih da bi opravdali zločine počinjene nad sprskim narodom devedesetih“.

Bivši ministar spoljnih poslova i aktuelni policije još poručuje:

„Nema veće uvrede nego da predlagači rezolucije budu Nemačka, Turska, zapadne zemlje. Čak bih mogao reći da su najveći počinitelji genocida predlagači te rezolucije“.

Defileu srpskih trobojki nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici pridružila se i Kosovska MitrovicaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.