Nataša Tomanić razrešena funkcije potpredsednice opštine Zvečan

Vlasnica zapaljenog lokala u Zvečanu, Nataša Tomanić
FOTO: Dukađini

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

Nataša Tomanić, zamenica predsednika opštine Zvečan, danas je razrešena sa ove dužnosti. 

Izvori RTK saznaju da je odluka u vezi sa Tomanić doneta danas na sednici Skupštine opštine Zvečan koja je održana u 10 časova.

Na glasanju za razrešenje potpredsednice je 17 glasova bilo za, nijedan protiv i nijedan uzdržan.

Razrešenje Tomanić je za RTK potvrdio gradonačelnik opštine Zvečan, Iljir Peci (Ilir).

On je rekao da je odluka doneta danas na sednici Skupštine opštine na kojoj je 17 odbornika glasalo za razrešenje potpredsednice.

Prema njegovim rečima, potpredsednica je više puta prekoračila ovlašćenja na poslu.

Osim ovoga, vršila je kontinuirani pritisak prema srpskim službenicima u opštini Zvečan gde su kao rezultat toga tri srpska službenika podnela ostavke poslednjih dana.

Dok je kao poslednji razlog za njenu smenu bio sporazum koji je potpredsednica sklopila sa italijanskom kompanijom za objekat koji je u vlasništvu opštine Zvečan.

Odluka se uvodi u protokol, potom će biti prosleđena potpredsednici Nataši Tomanić, saznaje RTK.

KoSSev: Ovo je druga zamenica aktuelnog gradonačelnika Zvečana koja je razrešena sa ovog mesta. Prethodno je sa ove funkcije razrešena Slađana Pantović, prva zamenica gradonačelnika Zvečana, Iljira Pecija.

Tokom vršenja ove funkcije, nepoznata lica zapalila su joj lokal koji se nalazi takođe u Zvečanu. Tada su joj kosovski zvaničnici javno pružili podršku.

Inače, nedavno se Tomanić sastala sa Kurtijem, zajedno sa ostalim zamenicama gradonačelnika opština na Severu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.