Muškarcu u selu kod Đakovice amputirana šaka nakon što mu eksplodirala naprava

policija žuta traka kp
Foto: Koha

Jedna osoba teško je povređena danas usled aktiviranja eksplozivne naprave u Đakovici, javili su mediji u Prištini. Stradali su ekstremiteti, a usled nedostatka lokalnog vaskularnog hirurga, ranjenik je poslat u Prištinu.

Nesrećnom muškarcu je usled povrede amputirana šaka (ručni zglob), saoopštio je nadležni lekar u bolnici u ovom gradu, upozorivši i na više drugih povreda na donjim ekstremitetima, ispod kolena i to obostrano.

Na desnoj strani je takođe došlo do preloma potkolenice sa povredom mekog tkiva, dok je na levoj strani samo meko tkivo povređeno, potvrdio je takođe lekar.

„Reanimiran je, pregledan i poslat na dodatni dijagnostički pregled, rendgen i ostalo. Dobio je i dozu krvi i u odsustvu vaskularnog hirurga, koji se u ovim slučajevima najčešće konsultuje jer može da bude zahvaćen vaskularni sistem, upućen je na dalje lečenje u Prištinu“, saopštio je lekar za Kallxo.

Portparol kosovske policije za region Đakovice, Šeremet Eljezaj (Sheremet Elezaj), potvrdio je za Kallxo da se slučaj dogodio u selu Babaj Boks.

„Oko 11:15 obavešteni smo da je odrasli muškarac zadobio teške telesne povrede (sumnja se da je posledica kontakta sa eksplozivnom napravom) na otvorenom polju u selu Babaj Boks, kod Đakovice. Neophodne policijske jedinice su reagovale na ovaj slučaj i žrtva je hitno upućena na lečenje“ – rekao je Eljezaj.

Istraga je u toku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.