Američka DEA obučavala 22-članu grupu pripadnika Kosovske policije

FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije su krajem aprila u Prištini završili nedeljni kurs za „poverljive informatore“. Trenirala ih je američka DEA.

Kroz program pomoći za obuku u međunarodnoj kriminalističkoj istrazi Ministarstva pravde (ICITAP), obuku za 22 pripadnika Kosovske policije i Policijskog inspektorata Kosova su izveli pripadnici administracije SAD za borbu protiv droga, a u saradnji sa ambasadom SAD u Prištini.

Kurs su vodili instruktori DEA koji su ove policajce podučavali poverljivom upravljanju resursima i operativnom planiranju.

„Program je pohvaljen zbog svog specijalizovanog, naprednog i informativnog sadržaja, koji je polaznicima pružio dragocena znanja za profesionalni razvoj“, navela je policija u saopštenju.

Ceremoniji uručivanja diploma sa mini kursa, prisustvovali su pukovnik Kosovske policije Milorad Ćorac, izvršni načelnik Policijskog inspektorata Kuštrim Hodaj, ataše DD-ICITAP-a na Kosovu Kimberli Rif, osoblje ICITAP-a i službenici Odeljenja za obuku kosovske policije.

DEA i KP
FOTO: Kosovska policija


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.