Kosovo: Uhapšeno 7 osoba za trgovinu ljudima, 2 Albanke identifikovane kao žrtve seks trafikinga

Kosovska policija je u dve odvojene akcije u Mitrovici i Prištini u sredu uhapsila 7 osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i seks trafiking žrtava ove trgovine, ne saopštavajući nacionalnost uhapšenih osim da su sa Kosova, i da se radi o pet muškaraca i dve žene. Među uhapšenim su i dve Albanke sa Kosova, od kojih je jedna maloletna, a koje su identifikovane kao žrtve. Za neke od uhapšenih muškaraca podignuta je i prijava za nedozvoljeno posedovanje oružja. Pretreseno je i više kafića u Kosovom Polju i Mitrovici, iako nije precizirano da li se radi o severnoj ili južnoj opštini. U međuvremenu, policija je potvrdila i da je za šest osoba određen 48-časovni pritvor, dok je jedna od uhapšenih osoba puštena da se brani sa slobode.

U policijskoj akciji koja je izvedena u regionu Mitrovice uhapšeno je četiri lica za koje se sumnja da su počinila krivično delo trgovine ljudima i seks trafiking žrtava ove trgovine.

Uhapšeni su: S.A. ('88), Š.K. ('60), Š.M. ('75) i F.I. ('76), svi muškarci sa Kosova, iako nije precizirano koje nacionalnosti. U istom slučaju identifikovana je i jedna Albanka sa Kosova kao žrtva ovog trafikinga.

U drugoj policijskoj akciji koja je sprovedena u prištinskom regionu, uhapšena su tri lica osumnjičena takođe za trgovinu ljudima i seks trafiking žrtava te trgovine, kao i za nedozvoljeno posedovanje oružja.
 
Uhapšeni su: B.K. ('93), I.Z. ('89), i F.B. ('87), F.B. se prethodno nalazio na sudskoj poternici kao osumnjičeni za teško ubistvo i pokušaj izazivanja opšte opasnosti.
 
I u ovom slučaju jedna maloletna Albanka sa Kosova identifikovana je kao žrtva.

U ovoj policijskoj akciji zaplenjena su dva pištolja i veća količina municije.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.