Haker optužen za pomaganje ISIS-u pojavio se pred sudom

IzvorGazeta Express (tekst je izvorno preveden sa engleskog) 

Kosovski državljanin Ardit Ferizi, star 20 godina, optužen za krađu ličnih podataka 1.351 pripadnika američke vojske i slanja ovih informacija terorističkoj grupi – Islamskoj državi, juče se po prvi put pojavio pred američkim sudom.

Ferizi se pojavio pred sudom u Virdžiniji pod optužnicom za terorizam, a nakon što je izručen iz Malezije, gde je oktobra prošle godine i uhapšen.

U optužnici protiv Ferizija navodi se da je on elektronskim putem prodro na računarski server jedne kompanije u Sjedinjenim državama i ukrao lične podatke vojnika.

Poruke s Tvitera su, takođe, pokazale da je Ferizi ponudio svoju pomoć u stvaranju računarskog programa za objavljivanje propagandističkih poruka ISIS-a, koje se "ne mogu nikad obrisati".

Ukoliko se bude utvrdila krivica Ferizija, on može biti osuđen na 35 godina zatvora.


KoSSev: Naš portal je, u oktobru prošle godine, detaljno izvestio o hapšenju ovog hakera, o čemu možete čitati više u vesti:

Uhapšen kosovski haker: Podatke zaposlenih u američkoj vojsci i vladi prosledio ISIS-u


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.