Kosovo: Uhapšeno 8 lica zbog organizovanog kriminala u kockanju

Kosovska policija je u pećkom i prištinskom regionu u sredu uhapsila osam muškaraca sa Kosova, osumnjičenih za organizovanje "piramidalne šeme u kockanju", ne saopštavajući njihovu nacionalnost. Kako je saopšteno iz Kosovske policije, akcija je izvedena nakon višemesečnog operativnog rada praćenja "kriminalnih aktivnosti dobro organizovane grupe, koja je konzistentno radila na organizovanju piramidalne šeme kockanja, i učestvovala u organizovanom kriminalu". Tokom akcije zaplenjena je veća količina novca, kao i aparati za kockanje.

Pripadnici direktorata za istragu organizovanog kriminala Kosovske policije ovu akciju izveli su u pećkom i prištinskom regionu, izvršivši pretres prostorija u kojima su se sprovodile nezakonite aktivnosti kockanja. 

Uhapšeni su: B.M. ('73), Z.Z. ('82), E.M. ('87), B.M. ('90), R.B. ('74), F.B ('84), R.H.('91) i E.S. ('85).
 
Tokom akcije zaplenjena su dva komada vatrenog oružja, 72 aparata za kockanje, jedan rulet, 15 računarskih kućišta, dva aparata za štampanje karata, kao i više od 13 000 evra.

Svi uhapšeni su u pritvoru.

Kosovska policija je istog dana, u dve odvojene akcije u Mitrovici i Prištini, uhapsila još pet osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i seks trafiking žrtava ove trgovine, ne saopštavajući nacionalnost uhapšenih osim da su sa Kosova, i da se radi o muškarcima. Istovremeno, uhapšene su i dve Albanke sa Kosova, od kojih je jedna maloletna, a koje su identifikovane kao žrtve. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.