Kosovo: Uhapšeno troje, osumnjičeni za terorizam

Kosovska policija privela je danas troje osumnjičenih za terorizam. Akcija je sprovedena u koordinaciji i saradnji sa nemačkim vlastima koje su sprovele međunarodnu poternicu Osnovnog suda u Prištini protiv B.B., saopšteno je upravo iz Kosovske policije.

R.K. A.A. i L.M. iz regiona Prizrena i Srbice privedeni su posle gotovo jednomesečne istrage Direkcije KP-a protiv terorizma. Sumnjiče se za „dela protiv ustavnog uređenja Republike Kosovo u vezi sa terorizmom“.

Tokom akcije privođenja pronađeni su oružje – automatska puška AK 47, municija za ovu pušku, vazdušna puška, revolver Colt, dvogled, kao i automobil sa stranim registarskim oznakama, „dodatni elektronski pribor“ i „drugi predmeti namenjeni za izvršenje krivičnog dela“, dodaju iz policije.

Po nalogu tužioca iz Specijalnog tužilaštva Kosova osumnjičenima je određena mera pritvora od 48 časova.

Podsetimo, početkom meseca privedeni su E.H. i G.Š. zbog sumnje da su planirali samoubilački napad na snage KFOR-a, ali i pripremali terorističke napade u Belgiji i Francuskoj.


Pročitajte još:

Petnaestogodišnjakinja poreklom sa Kosova u Austriji mesec dana u pritvoru: Interesovala se za napad hemikalijom

Specijalno tužilaštvo Kosova: Optužnica za učešće u terorističkim grupama


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.