Kosovo punopravan član Svetske bokserske federacije

Bokserski savez Kosova primljen je u petak, 14. novembra, u Svetsku boksersku federaciju (AIBA). Ova odluka AIBA-e usledila je nešto više od mesec dana od odluke Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta da Kosovu odobri provizorno članstvo i godinu dana od odluke da Kosovo bude član AIBA-e sa ograničenim pravima.
 
Bokserski savez Kosova je u petak postao punopravan član AIBA-e, a ova odluka je doneta na poslednjem kongresu ove bokserske federacije u Južnoj Koreji, u Jeju, gde su svi članovi AIBA-e, sem Srbije, jednoglasno podržali članstvo Kosova, prenose kosovski mediji. 
 
Da je Kosovo primljeno u AIBA-u potvrdio je i kosovski ministar za kulturu, omladinu i sport, Memlji Kresnići, na svojem Twitter profilu, istovremeno se zahvalivši predsedniku AIBA-e, Čink-Kou Vu. 
 

Povezani članci: 

Posle MOK-a, Kosovo uskoro i član FIFA-e i UEFA-e?

Kosovo postaje punopravan član MOK-a?

Kosovo primljeno u EHF! Rukometašice Srbije na utakmici u Prištini sa kosovarkama?

"Još jedno dostignuće! Kosovo punopravan član AIBA-e. Hvala predsedniče Vu i srećno našim bokserima," napisao je Krasnići na svom Twitter profilu. 

 
Kosovo je do sada postalo punopravni član u sportskim međunarodnim savezima ping-ponga, gimnastike, dizanja tegova, streljaštva, džuda, navigacije, moderng petoboja, rukometa i sada boksa, a prihvaćeno je da bude član sa ograničenim pravima u međunarodnim savezima rvanja, skijanja, tekvandoa i karlinga.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.