Kosovo ponovo apliciralo za članstvo u INTERPOL-u

interpol

Nakon neuspeha da postane član INTERPOL-a, prošlog novembra, Kosovo će aplicirati ponovo za članstvo u INTERPOL-u, prenosi portal Kallxo. Ovu vest potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Kosova, Ekrem Mustafa za portal Indeks online.

KoSSev – Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Ekrem Mustafa je u izjavi za Indeksonline kazao da je INTERPOL primio aplikaciju.

„Podržali smo odluku premijera i ministra spoljnih poslova za prijavu. Kancelarija INTERPOL-a potvrdila je da je primila prijavu,“ rekao je Mustafa.

Na prošlom glasanju generalne skupštine INTERPOL-a, održanom u Dubaiju, Kosovo je dobilo 68 glasova ZA, 51 PROTIV dok je 16 bilo uzdržanih.

Ali, ovo nije uticalo na Kosovo da povuče zahtev za prijem u INTERPOL.

Portal Kallxo imao je uvid u imejlove iz kojih se vidi da su ministar unutrašnjih poslova Kosova Ekrem Mustafa i premijer Ramuš Haradinaj poslali pismo generalnom sekretaru INTERPOL-a Jirgenu Štoku (Jürgen Stock) povodom apliciranja Kosova za članstvo u INTERPOL-u.

Deseti put za redom, Kosovo pokušava da uđe u najveću policijsku organizaciju na svetu – INTERPOL.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.